loading
  • Farurile IntelliLux LED® matrix în dotarea Corsa, Astra și Insignia
  • Vizibilitate optimă cu sistemul AFL cu tehnologie LED
  • Consum energetic redus: doar 13 W în faza scurtă pentru fiecare far

Să fie lumină: farurile inovatoare Opel luminează optim în orice situație

Rüsselsheim. A sosit din nou momentul: în noaptea dintre 26 și 27 octombrie vom da ceasurile înapoi cu o oră. Mulți dintre șoferi vor face de acum încolo naveta dimineața și seara în condiții de întuneric. Însă șoferii Opel nu sunt îngrijorați – autovehiculele lor Corsa, Corsa-e, Astra și Insignia sunt perfect echipate pentru conducerea în condiții de întuneric cu farurile IntelliLux LED® matrix. După segmentul compact, marca germană aduce acum farurile LED adaptive, cu funcție anti-orbire, în clasa autovehiculelor de mici dimensiuni, continuând astfel să facă accesibilă unui public larg o tehnologie întâlnită altfel doar la autovehiculele din segmentele premium.

Farurile LED cu numeroase funcții automate sunt utilizate și pentru modelele Grandland X și Mokka X. În plus, farurile LED cu consum redus de energie, care contribuie la reducerea emisiilor de CO2 sunt disponibile opțional pentru Astra, Corsa și Crossland X.

Distribuție precisă a luminii

Actualul sistem de iluminat IntelliLux LED® matrix este cu mult superior sistemelor cu xenon sau convenționale, fiind mai precis. Farurile inteligente sporesc siguranța și confortul în timpul conducerii în condiții de întuneric. Imediat ce autovehiculul iese din mediul urban, farurile matrix activează automat faza lungă și adaptează în mod continuu raza de acțiune și distribuția fasciculului luminos, indiferent dacă modelul Corsa, Astra sau Insignia se deplasează pe autostradă, drumuri rurale sau într-un viraj. În funcție de model, 8, 16 sau 32 de segmente LED se adaptează rapid și automat la situația din trafic fără a-i orbi pe ceilalți participanți la trafic care circulă din sens opus. În plus, farurile LED matrix au o rază de acțiune de până la 400 m – un avantaj important în această perioadă a anului, când ziua este mai scurtă.

Lumina ideală pentru orice situație

Să fie lumină: farurile inovatoare Opel luminează optim în orice situațieOpel oferă un sistem avansat de iluminat nu doar pentru Insignia, Astra și Corsa, ci și pe alte segmente de piață. Grandland X și Mokka X, de exemplu, sunt echipate cu farurile LED adaptive (AFL) care au la bază o cameră video de ultimă generație. Farurile LED controlează distribuția luminii și au o funcționalitate îmbunătățită comparativ cu sistemele de iluminat anterioare. Datorită fazei lungi automate, șoferul nu mai trebuie să o activeze sau dezactiveze manual pentru a preveni orbirea celorlalți participanți la trafic. Farurile AFL cu tehnologie LED au până la opt funcții individuale – iluminat pentru oraș, drumuri rurale, autostrăzi, în curbă, în viraje și la parcare, plus asistent pentru faza lungă și reducere automată a intensității luminoase.

Eficiență maximă și iluminare optimă

Pentru a reduce și mai mult emisiile de CO2, Opel echipează, de asemenea, noul Astra și noul Corsa cu faruri LED extrem de eficiente. Fiecare far consumă între 13 și 14 W în faza scurtă, un consum cu peste 80% mai mic comparativ cu farurile cu halogen.

Doar farurile LED ale modelului de bază Corsa reduc, în medie, emisiile de CO2 cu 1,3 g/km (conform NEDC). Pentru motorul turbo pe benzină, emisiile sunt reduse cu 1,38 g/km, iar pentru cel diesel cu 1,23 g/km (consum de carburant conform NEDC1: urban 5,5-3,7 l/100 km, extra-urban 4,2-2,9 l/100 km, mixt 4,7-3,2 l/100 km, 106-85 g de CO2/km; consum de carburant conform WLTP2 mixt: 6,2-4,0 l/100 km, 140-105 g de CO2/km).

 

  1. Datele privind consumul de carburant și emisiile de CO2 au fost stabilite pe baza procedurii de testare WLTP, iar valorile relevante sunt convertite în valori NEDC în scopuri de comparație cu alte autovehicule, conform regulamentelor R (CE) nr. 715/2007, R (UE) nr. 2017/1153 și R (UE) nr. 2017/1151.
  2. Datele privind consumul de carburant și emisiile de CO2 au fost stabilite pe baza procedurii de testare WLTP (R (CE) nr. 715/2007, R (UE) nr. 2017/1151). 
Sus pagina