loading

Michael Lohscheller, CEO-ul Opel, a fost desemnat „MANBEST 2019” de către juriul AUTOBEST

Rüsselsheim.  O nouă distincție pentru CEO-ul Opel, Michael Lohscheller: după ce a primit premiul „Eurostar 2019” acordat de revista de specialitate Automotive News Europe, Lohscheller a fost desemnat acum „MANBEST 2019” de către renumitul juriu AUTOBEST.

„Evident că este o onoare pentru mine să primesc acest premiu, însă aș vrea să îl dedic întregii noastre echipe. Revenirea de senzație a mărcii Opel de când a devenit parte a Groupe PSA nu ar fi fost posibilă fără angajamentul și devotamentul fiecărui angajat Opel. Putem să fim iarăși mândri de marca noastră și de ceea ce am realizat ca echipă. Și promit că împreună vom face ca marca Opel să rămână în top, acolo unde merită”, a declarat Michael Lohscheller.

„Într-o perioadă când Opel își căuta drumul către succes, Michael Lohscheller a fost omul potrivit la locul potrivit, având viziunea și strategia necesară pentru a propulsa producătorul auto german într-o nouă eră a succesului. Michael Lohscheller este primul CEO european al Opel care a sporit rentabilitatea companiei după aproape două decenii”, a afirmat Dan Vardie, fondator și președinte AUTOBEST.

În urma preluării Opel de către Groupe PSA în vara anului 2017, echipa de conducere în frunte cu Michael Lohscheller a dezvoltat un plan extins de restructurare denumit PACE!. Obiectivele generale: prin PACE!, Opel va reveni la o rentabilitate sustenabilă, se va extinde la nivel global și va dezvolta modele electrice. Prin implementarea consecventă a acestui plan sub conducerea lui Lohscheller, Opel a înregistrat un venit operațional recurent de 859 milioane de euro în 2018 – cel mai mare profit operațional din istoria de 157 de ani a companiei, după aproape 20 de ani de pierderi. În prima jumătate a anului 2019, Opel a îmbunătățit aceste rezultate și a obținut un venit operațional de 700 milioane de euro într-un context dificil pentru întreaga industrie.

Premiul „MANBEST” este decernat din 2001 de AUTOBEST și recunoaște meritele celor mai importanți manageri din industria auto. Membrii juriului AUTOBEST reprezintă 31 de țări europene, fiind astfel cel mai mare juriu independent de specialitate din lume din punct de vedere al țărilor reprezentate.

Sus pagina